21.02
Anton Spaargaren leert!

Om de kennis binnen het bedrijf te blijven vergroten vinden wij het belangrijk intensief bezig te zijn met het volgen van cursussen en trainingen die aansluiten op de ontwikkelingen binnen de branche. Op dit moment volgt onze ingangscontroleur Kees de Haas een cursus ingangscontrole, ketenkwaliteit, en kwaliteits- en sorteringsinformatie bij Flower Academy. In dit artikel vertellen we je alle ins- en outs van deze informatieve cursus.

Cursus – Ingangscontrole, ketenkwaliteit, en kwaliteits- en sorteringsinformatie bij Flower Academy

  1. Kees vertel eens wat over jezelf?

Mij naam is Kees de Haas, 50 jaar oud en woonachtig in Noordwijk. Ik ben getrouwd met Jacqueline en we hebben 3 kinderen en 1 kleinkind. Voordat ik in de bloemenbranche terecht ben gekomen, heb ik 15 jaar gewerkt als bakker. Nu werk ik als ingangscontroleur bij Anton Spaargaren.

  1. Hoe ben je op het idee gekomen om deze cursus te gaan doen?

Tijdens een teamleider vergadering vroeg het management mij of deze cursus wellicht iets voor mij zou zijn, omdat het goed aansluit op de functie die ik bij Anton Spaargaren uitoefen. Het leek mij direct interessant.

  1. Wat leer je zo al tijdens deze cursus?

Tijdens deze cursus komen verschillende onderwerpen aan bod. Zo wordt de algehele kwaliteit binnen de box uitgelicht, maar krijgt ook de kwaliteit van de inpak en de karrenbouw een podium. Het tweede deel van de cursus gaat over de kwaliteit van de bloemen, schimmels en ziektes.

  1. Waarom is het belangrijk voor Anton Spaargaren om hier actief mee bezig te zijn?

Het is belangrijk voor het bedrijf om de kwaliteit van de producten en de box erg serieus te nemen. Dit heeft namelijk effect op het aantal claims van klanten die je krijgt. Als bedrijf hebben we natuurlijk de ambitie om deze claims zo minimaal mogelijk te houden, omdat we enkel producten aan willen bieden van een uitstekende kwaliteit. Hoe schoner we werken, hoe minder kans op ziektes en schimmels.

  1. Is hetgeen dat je leert tijdens de cursus ook direct toe te passen in de praktijk?

Ja, dit komt doordat er tijdens de cursus veel voorbeelden worden gebruikt die we tijdens onze dagelijkse werkzaamheden tegenkomen. Hierdoor kun je gelijk een vergelijking maken!

  1. Wat is naar jouw mening voor Anton Spaargaren het belangrijkste onderwerp dat naar voren komt in deze cursus?

Naar mijn mening is de algemene kwaliteit in de box een belangrijk punt voor ons als bedrijf omdat een efficiënte uitvoering hiervan het algehele werkproces verbeterd!

  1. Wat is jouw algehele mening over deze cursus?

ik ben heel enthousiast over deze cursus. Door dat de groep cursisten niet te groot was, was er voldoende ruimte om vragen te stellen, dat was erg prettig en leerzaam!

Ook geïnteresseerd in deze cursus? Meer informatie vind je hier.